top of page

Významný úspěch němčinářů

Žáci Vyšší odborné školy a Střední školy veterinární, zemědělské a zdravotnické v Třebíči učící se německý jazyk dosáhli opět významného úspěchu. V kategorii školní kolektivy se umístili na druhém místě v celostátní soutěži „Německo versus....“ pod záštitou Německého velvyslanectví v Praze.

Soutěž byla velmi náročná. Úkolem žáků bylo přečíst si nejprve texty o Německu, vybrat z každého čísla (1-8) jednu zajímavou informaci, k ní doplnit obdobnou informaci o své vlasti, regionu nebo městě a následně tyto informace porovnat.

Celá akce v Praze byla spojena s prohlídkou Německé turistické centrály a centra města za doprovodu spolupracovníků časopisu Freundschaft.

Čtyři nominovaní zástupci z řad žáků Hana Marie Vrzáčková, Helena Zelníčková, Jana Karásková a Eva Karásková převzali osobně ceny a certifikáty z rukou německého velvyslance

pana Dr. Christopha Isranga na německém velvyslanectví v Praze (18.6.2019).

Soutěž časopisu Freundschaft a konverzace s německy mluvícími osobami přispěla k obohacení slovní zásoby žáků, k rozšíření znalostí a vědomostí o historii a současnosti země, jejíž jazyk se učí.

Dosažení tohoto významného úspěchu motivuje žáky k dalšímu studiu německého jazyka.


PhDr. Anna Krejčová

Třebíč, 21. 6. 2019

42 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Nabídka práce 

https://www.neovet.cz/?fbclid=IwAR0Xl3XY0fbbk0377qUIs2eVrTH7r1aCJ8LaYVBO4_wCh6lfP7yt4-0rDVM

Den školy

bottom of page